«Agulletes”: com podem tractar-les i millorar les nostres sensacions després de l’esforç?

«Agulletes”: com podem tractar-les i millorar les nostres sensacions després de l’esforç?

Tots hem tingut fiblades, punxades o “agulletes” alguna vegada; i qui no ha sentit la típica frase de «has de prendre un got d’aigua amb sucre»? Fins fa no massa temps, es pensava que el dolor associat a les agulletes el produïen cristals d’àcid làctic que es concentraven en els músculs i l’aigua amb sucre podia diluir-los. No obstant això, els estudis més actuals assenyalen que el dolor que sentim és conseqüència d’una reacció inflamatòria en resposta a les microlesions musculars i tendinoses que es fan després de l’esforç. La manera de tractar-les, per tant canvia considerablement.

Tractar les “agulletes” amb recuperació activa 

Realitzar exercici físic a una intensitat suau per activar la circulació i la musculatura és clau per millorar la sensació d’agulletes. La recuperació activa ajuda d’aquesta manera a què els nutrients arribin al múscul fent que així es recuperi d’una manera molt més ràpida.

Tractar les “agulletes” a través de la hidratació

Una bona hidratació és determinant en el tractament de les agulletes i per això no val hidratar-se només amb aigua sinó que cal recuperar els minerals que perdem amb la suor (sodi, potassi, magnesi…).

La deshidratació interromp la síntesi de proteïnes, claus per a la reparació i reconstrucció muscular. La hidratació abans, durant i després de la pràctica esportiva ajuda a iniciar el procés de reparació muscular atenuant les sensacions associades a les agulletes.

Begudes hipotòniques com Recuperat-ion Hydrasport o la seva versió sense sucres, Recuperat-ion FM, hidraten en profunditat la musculatura aportant les sals minerals perdudes i calmant la sensació d’agulletes.

Cal tenir en compte que si seguim una bona rutina d’hidratació abans, durant i després de la pràctica esportiva, les molèsties musculars i la resposta inflamatòria seran menors. A més a més, una bona hidratació també ens ajudarà a evitar rampes i contractures.

Tractar les “agulletes” a través de la nutrició

La nutrició és també un dels pilars fonamentals en el moment de tractar les agulletes. Una dieta variada i equilibrada on trobarem els nutrients necessaris per a la reparació i reconstrucció muscular ens ajudarà a minimitzar la sensació d’agulletes. Proteïnes (carn, peix, ous, fruits secs…), carbohidrats (cereals, llegums, fruita…) i aliments amb propietats antiinflamatòries (cúrcuma, fruits vermells, peixos rics en omega 3…) son bàsics en aquest sentit.

A més a més, podem potenciar la recuperació muscular en casos de grans esforços o exercici intens amb suplements com Recovery 3:1 de Recuperat-ion. Amb carbohidrats, proteïnes, BCAAs, colàgen, proteïna vegetal de pèsol , vitamines i minerals ajuda a la reparació i recuperació de les estructures musculars.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.